Havstein kontrakt 2011 010_1_600x450_610x457_605x453_610x456_615x459
Kontraktsignering for Nye Havstein Kirkegård. Fra venstre Torhild Hovdenak, Borgar Flønes, daglig leder Hageanlegg AS Jon Ivar Olaussen.

I oktober inngikk Hageanlegg AS og Kirkelig Fellesråd avtale knyttet til byggingen av Nye Havstein Kirkegård på Byåsen i Trondheim. Med en total kostnadsramme på 60 Mkr er dette den største kontrakten i selskapets historie. «Dette er svært positivt for oss, og vil være både spennende og faglig utfordrende», sier daglig leder i Hageanlegg AS, Jon Ivar Olaussen.

Den nye gravplassen vil ligge ved siden av nåværende Havstein kirkegård, og strekker seg over et område på 45 mål. Entreprisen omfatter utstrakt grunnarbeid med blant annet veier og stier, møteplasser og vannspeil. I tillegg kommer 250 meter med natursteinsmur og anlegging av grøntområder med opptil 50.000 stauder og 500 store trær. Oppstart er satt til november 2011, og prosjektet vil løpe frem til oktober 2013.

Kontrakten er også den største Kirkelig Fellesråd noen gang har delt ut. Aktørene har tidligere samarbeidet om byggingen av nåværende Havstein kirkegård, så vel som prosjekter på Lademoen, Moholt og Tilfredshet. Som en del av den nye kontrakten inngår tre års drift og vedlikehold etter ferdigstilling av anlegget.

Partene har også inngått en rammeavtale for drift og vedlikehold av Kirkens anlegg i byen, som du kan lese om her.


Oppdatert 27. oktober 2011.